Waalse vleugel Bvas officieel gelanceerd

ABSyM Wallonie - Syndicat des Médecins Générales et Spécialistes Wallons (kortweg "Bvas Wallonië") werd aan de vooravond van afgelopen weekend boven de doopvont gehouden. Het gaat om een fusie van de Kamer van Henegouwen-Namen-Waals Brabant en de Kamer van Luik-Luxemburg.

In theorie moest de fusie in mei voltooid zijn, maar door het coronavirus werd het wat later. Bvas Wallonië zal vanaf januari operationeel zijn en wordt daarmee de grootste kamer van de beweging.

"De werking is gemoderniseerd (met bijvoorbeeld de mogelijkheid om per videoconferentie te vergaderen) en er zijn gestructureerde adviescommissies opgezet. "Deze commissies hebben tot taak de specifieke problemen van de onder hun bevoegdheid vallende disciplines te bestuderen en de Raad van Bestuur voor te stellen welke acties moeten worden ondernomen, die specifiek zijn voor hun sector. "De eerste die is opgericht, vrijdag, is de adviescommissie voor hiusartsgeneeskunde. Dr. David Simon zal secretaris en verslaggever zijn.

De Raad van Bestuur bestaat uit 39 artsen uit het grondgebied van de twee voormalige kamers. Met een rijke vertegenwoordiging van uiteenlopende geneeskundedisciplines.

Philippe Devos, voorzitter van de Federale ABSyM/Bvas, wordt ook directeur van Bvas Wallonië. Onder de andere nieuwe bestuurders zit bijvoorbeeld huisarts Thierry Van der Schueren (voormalig directeur van SSMG) of Dr. Quentin Lamelyn (voormalig voorzitter van het Interuniversitair Comité van geneeskundestudenten (CIUM)), die onder andere de contacten met jonge artsen zal verzorgen.

Het voorzitterschap van Bvas Wallonië zal, althans voor het eerste mandaat, worden waargenomen door de dokters Pierre Duprez (huidige voorzitter van Braine) en Luc Herry (huidige voorzitter van Luik). Vicevoorzitters zijn dr. Zaeytydt (Luik) en Van der Schueren (Braine) voor de huisartsgeneeskunde, en dr. Dequinze (Luik) en Lamy (Braine) voor de gespecialiseerde geneeskunde.

De nieuwe entiteit zal zich in Gembloux vestigen in de loop van het eerste kwartaal van 2021, maar nu al zijn dit de contactgegevens: tel.: 081/722.303, fax: 081/744.160, e-mail: info@absym-wallonie.be.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.