Investeringen in onderzoek Belgische farmasector vijfde gestegen

In 2017 investeerde de biofarmaceutische sector 3,5 miljard euro in onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. De stijging met 21,4% tegenover 2016 levert een nieuw record op. Dat meldt Pharma.be, de vereniging van de geneesmiddelenindustrie, dinsdag.

Ook de werkgelegenheid in de sector nam vorig jaar toe, met 1,3% tot bijna 36.000 werknemers. Vooral in de onderzoeksdepartementen (+14%) kwamen er jobs bij. De sector telde bijna 5.100 wetenschappers.

België exporteerde in 2017 in totaal voor 40,5 miljard euro aan geneesmiddelen en vaccins naar de hele wereld.

De cijfers bevestigen voor de CEO van de koepelorganisatie, Catherine Rutten, het economische belang van de biofarmaceutische sector in België. "Het recordbedrag aan investeringen door de bedrijven in de ontwikkeling van nieuwe behandelingen in België, toont aan dat ons land een belangrijke, wereldwijde rol blijft spelen", zegt ze in een persbericht. België heeft een leidende positie voor het opzetten en begeleiden van klinische studies en is een "biofarmaceutische innovatiepool van wereldformaat".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.