Gynaecoloog Tom Bovyn nieuwe voorzitter Federatie Vrije Beroepen

Zopas verkoos de algemene vergadering van de Federatie Vrije Beroepen (FVB)  gynaecoloog Tom Bovyn als nieuwe nationale voorzitter. Hij volgt in die functie juriste Marieke Wyckaert op en de voorbije jaren was hij al voorzitter van de beroepsbelangencommissie van de gynaecologen.

“De FVB is een unieke interprofessionele organisatie met een enorme diversiteit. Het is mijn voornemen om goed te luisteren naar de noden op het terrein en de FVB op de kaart zetten als onmisbare partner voor iedere vrije beroeper."

"Door als team samen te werken vergroten we invloed op de beleidsmakers en kunnen we mee de koers bepalen”, luidt het verder in een mededeling van de organisatie, die Marieke Wyckaert bedankt voor haar werk en engagement als voorzitter de afgelopen zes jaar, en Tom Bovyn veel succes toewenst.

Tom Bovyn is al jarenlang actief in de beroepsbelangencommissie van de gynaecologen (VVOG) en werkt als diensthoofd gynaecologie/obstetrie bij het AZ Jan Palfijn Gent. Sinds eind 2020 maakt hij ook deel uit van de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, sectorale Kamer Gezondheid.

De Vlaamse Raad WVG heeft als opdracht om akkoorden te sluiten tussen de stakeholders en de Vlaamse Regering over aspecten van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Daarnaast is dr. Bovyn ook bijna twee jaar actief als secretaris van de Beroepsvereniging van de Belgische verloskundigen en gynaecologen (VBS-GBS).

> VVOG: "Gaan de kleintjes nu echt dicht?"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.