Coronacommissaris Pedro Facon back in town

Pedro Facon is terug aan de slag bij het Covid-19-commissariaat. Dat bevestigt woordvoerster Caroline Leys. De coronacommissaris was sinds begin januari afwezig om gezondheidsredenen.

De federale regering stelde Pedro Facon, toen nog directeur-generaal bij de federale overheidsdienst Volksgezondheid, begin oktober aan als coronacommissaris. In die functie moet Facon het coronabeleid stroomlijnen en afstemmen tussen alle gemeenschappen en gewesten.

Begin dit jaar moest Facon (39) een tijdje afhaken omwille van gezondheidsredenen. Het coronacommissariaat gaf verder geen details over de afwezigheid van de coronacommissaris. Zijn taken werden overgenomen door zijn adjunct Carole Schirvel en Augustin Copée, de Chief Operating Officer op het coronacommissariaat.

De voormalige kabinetschef van Maggie De Block kreeg van overal lof toegezwaaid over de manier waarop hij met zijn mandaat van coronacommissaris van start ging, niet eenvoudig in ons ingewikkeld institutioneel kluwen. Hij verkoos om in de schaduw te opereren om geen excellenties voor het hoofd te stoten.

> Lees ook: Out wegens burn-out?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.