Corona: flaconfarce, consultatie-aberratie (Bvas)

 "Lever de flacons coronavaccin aan de huisartsen en betaal de vaccinatieconsultatie terug", eist de Bvas. Het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) weigert nog steeds hardnekkig om huisartsenpraktijken te voorzien van flacons met vaccin tegen het coronavirus. Het Riziv verbiedt huisartsen dan weer om terugbetaling te vragen van een exclusieve corona-vaccinatieconsultatie.
Huisartsen zijn verplicht om hun consultaties op te schorten om persoonlijk naar de afleverpunten te gaan waar hen een uurrooster wordt opgelegd. Die verplichting wordt opgelegd door het FAGG. Maar dat is nog niet alles: het Riziv is erin geslaagd om aan deze verplichting van het FAGG nog een verbod toe te voegen. Het is voor huisartsen verboden om terugbetaling te vragen van een consultatie die uitsluitend gewijd is aan de vaccinatie tegen het coronavirus.

"Alles lijkt dus georganiseerd om vaccinatie tegen het coronavirus door huisartsen te verhinderen, terwijl een communicatiecampagne hun patiënten uitnodigt om zich te laten vaccineren", analyseert het syndicaat. Dat vraagt daarom dat de flacons met zes doses anti-coronavaccin worden afgeleverd bij de huisartsenpraktijken die daar om vragen. En voor de corona-vaccinatieconsultatie, dat ze worden terugbetaald zoals dat ook het geval is voor consultaties, gewijd aan andere vaccinaties.
 
De arts die vaccineert, beheert ook het EMD van de patiënt en grijpt zo nodig in om verdere zorg, follow-up of voorlichting te regelen, besluiten dr. Herry, voorzitter Bvas, dr. Moens, voorzitter Vas, dr. Scheveneels, ondervoorzitter Bvas en dr. Simon, Bvas-beheerder.
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.