Burgemeester Veerle Heeren geeft vaccinatie in maart toe

"Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart", zegt burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V). De Truiense burgemeester verontschuldigt zich bij de inwoners van de regio Sint-Truiden.

Uit gelekte documenten vanuit het Truiense vaccinatiecentrum zou blijken dat de 56-jarige Heeren op 10 maart een afspraak voor haar vaccin had. Op 31 maart zou ze de tweede prik hebben gekregen.

"Op dat moment waren er dagelijks vrij grote hoeveelheden niet toegewezen vaccins doordat het oproepingssysteem niet helemaal op punt stond en een groep opgeroepen zorgverleners al eerder gevaccineerd waren in hun instelling", zegt Heeren woensdag in een mededeling. "Ik verzeker u dat wij de vaccinatiestrategie van de overheid nauwgezet gevolgd hebben waarbij een aantal doelgroepen en prioritaire lijsten werden vastgelegd."

"Meermaals heb ik geweigerd op de suggestie vanuit het vaccinatiecentrum om in te gaan om mij te laten vaccineren, maar gelet op mijn dagelijkse aanwezigheid in het vaccinatiecentrum als burgemeester, ben ik uiteindelijk op deze suggestie ingegaan. Men heeft mij meegenomen in de vaccinatie van de groep vrijwilligers van het vaccinatiecentrum", klinkt het.

Ook enkele familieleden en medewerkers zouden midden maart al een vaccin hebben gekregen. "Ik heb als burgemeester alle vragen die rechtstreeks of via collega's binnen kwamen, consequent doorgegeven aan het vaccinatiecentrum. Ik ben op geen enkel ogenblik voor iemand concreet tussen gekomen en ik werd ook niet verwittigd of en wanneer zij werden opgeroepen", aldus Heeren. "In ieder geval is het zo dat deze personen enkel werden gevaccineerd met overschotten. Zo zijn we erin geslaagd nooit één vaccin verloren te laten gaan."

De Truiense burgemeester verontschuldigt zich bij de inwoners. "Ik ben ervan overtuigd niets onwettigs te hebben gedaan, maar ik zou dit niet opnieuw doen. Door mij te laten overtuigen heb ik een inschattingsfout gemaakt", besluit Heeren.

Waarom ze daar dan voordien zo geheimzinnig over moest doen en zich wou verschuilen achter het medisch geheim, pleit niet voor haar zaak.

> Lees ook: Burgemeester mogelijk in maart al gevaccineerd

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.