Benoît Collin nieuwe administrateur-generaal Riziv

De naam van het nieuwe hoofd van het RIZIV is bekend. Op 1 juli neemt een vertrouwd gezicht het roer over, want Benoît Collin is al 15 jaar adjunct-administrateur-generaal van het RIZIV. Een vlotte overgang na het pensioen van Jo De Cock op 30 juni, luidt het.

Benoît Collin wordt de nieuwe Administrateur-Generaal van het Riziv. De Federale regering stelde hem zonet aan op voorstel van het algemeen beheerscomité en de minister van sociale zaken en na de SELOR-selectie. Een bekend gezicht aan het stuur dus, want Benoît Collin is al 15 jaar lang de Adjunct Administrateur-Generaal van het Riziv.

Buiten deze ervaring binnen de instelling, is hij ook geen onbekende in de sector van geneeskundige verzorging. Zo doceert hij al 10 jaar gezondheidsbeleid in het kader van de ziekteverzekering aan de Universiteit van Luik.

Hij combineert enkele mandaten bij het Riziv zoals een in het algemeen coördinatiecomité van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, een in de raad van bestuur van het KCE en een in het managementcomité van het e-Heathplatform.

Benoît Collin bezit ook een solide ervaring in de ziekenhuissector, zo was hij bijna 5 jaar Algemeen Directeur van het Centre Hospitalier WAPI in Doornik en heeft hij ervaring als algemeen directeur van het Trauma- en Revalidatiecentrum (CTR / ULB-Erasme).

Daarnaast was hij ook adviseur in de ziekenhuissector van federaal minister Rudy Demotte en regionaal minister Philippe Courard. Zijn expertise en ervaring zullen voor een vlotte overgang zorgen na de pensionering van Jo De Cock op 30 juni 2021, klinkt het bij het Riziv.

"De missie van het Riziv is om de solidariteit te beheren om ieders gezondheid te verzekeren", aldus Collin. "Ons doel: ons gezondheidszorgsysteem en ons socialezekerheidsstelsel verbeteren in de gezondheidssector ten voordele van het grootste mogelijk aantal mensen en professionele partners in deze sectoren."

> Lees ook: Riziv verwelkomt twee leidend ambtenaren

> Riziv zoekt nieuwe baas

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.