"ASGB-Kartel bekomt betere vergoeding voor Covid-vaccinatie"

Het voortijdige Riziv-bericht over het ontwerp-KB eind juli, dat gewag maakte van 15,50 euro als schamele vergoeding voor een covidvaccinatie naar aanleiding van een raadpleging, veroorzaakte flink wat verontwaardiging  bij het ASGB/Kartel. Het syndicaat beloofde meteen werk te maken van een op zijn minst volwaardig ereloon van een consultatie. Vandaag is het zover.

"Eind juli 2022 liet het Riziv via een bericht op zijn website weten wie en hoe vergoed kon worden voor vaccinaties buiten een vaccinatiecentrum. Nochtans zat het KB dat dit moet regelen nog in de ontwerpfase", legt het syndicaat uit. "In dat ontwerp was voorzien dat huisartsen die een Covid-vaccin in hun kabinet toedienen n.a.v. een raadpleging, daarvoor slechts € 15,50 zouden ontvangen."

"Over de inhoud van dit KB, en nog méér over het negeren van het overleg daaromtrent, waren we bij ASGB/Kartel erg verontwaardigd." Meteen maakte het er een punt van om op zijn minst een volwaardig ereloon van een consultatie uit de brand te slepen. Vandaag is dat een feit.

In de bijsturing wordt wel verduidelijkt dat de deelstaten verantwoordelijk blijven voor de organisatie van de vaccinatiecampagne en in het bijzonder de distributie van de vaccins naar de apotheken. "In eerste instantie is en blijft het dus ook de bedoeling dat het merendeel van de inentingen verder wordt toegediend in de vaccinatiecentra", luidt het.

Maar dat neemt niet weg dat de bijsturing er effectief is. Daarmee is de zaak overigens niet beklonken. "Rest wel nog ons bezwaar dat artsen in principe nog steeds geen Covid-vaccin mogen bereiden. Ook daar dient nog een mouw aan gepast te worden", waarschuwt het ASGB/Kartel.

Het definitieve ontwerp vindt u hier.

> "Bvas is gehoord over vaccinatiehonoraria en flaconlevering"

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.