Apothekers: beschikbaarheidshonorarium voor wachtdienst

Wie ’s avonds of op zondag met een geneesmiddelenvoorschrift naar de apotheker gaat, zal straks geen toeslag meer betalen. In ruil krijgen de apothekers een beschikbaarheidshonorarium voor hun wachtdienst. De beslissing viel zopas op de ministerraad op vraag van minister De Block.

Wie ’s avonds na zijn of haar werk de huisarts bezoekt en daarna medicijnen gaat ophalen bij de apotheker, betaalt daar nu soms extra voor bij de apotheker. Daar komt verandering in als het besluit in het Staatsblad verschijnt, later dit jaar. Apothekers zullen enkel nog een toelage mogen aanrekenen als de patiënt geen voorschrift heeft.

De toelage die apothekers in sommige gevallen mogen aanrekenen, wordt vervangen door een beschikbaarheidshonorarium voor de wachtdienst van de apotheker. “Als een apotheker vandaag gedurende de hele wacht niemand over de vloer krijgt, krijgt hij of zij ook geen vergoeding. Daar brengen we straks ook verandering in”, aldus De Block, die dit bestempelt als een win-win voor patiënt en apotheker.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.