482 geslaagden in eerste sessie toelatingsexamen Franstaligen

De eerste ronde van het toelatingsexamen geneeskunde en tandheelkunde van 2021 in de Federatie Wallonië-Brussel heeft een slagingspercentage van 8,86% opgeleverd, heeft de Academie voor Onderzoek en Hoger Onderwijs (Ares) vandaag meegedeeld.

Van de 5.442 personen die aan het examen hebben deelgenomen, zijn er slechts 482 geslaagd voor het examen, dat op 6 juli op gedecentraliseerde wijze in de verschillende universiteiten van het land werd georganiseerd.

Het examen omvatte acht onderwerpen, verdeeld over twee categorieën: vier van wetenschappelijke aard (scheikunde, biologie, natuurkunde, wiskunde) en vier andere over communicatie en kritische analyse van informatie.

Om voor het examen te slagen, moest voor elk van de twee onderdelen een gemiddelde van ten minste 10/20 en voor elk van de acht vakken een minimum van 8/20 worden behaald.

Zoals gebruikelijk zal langs Franstalige kant op zaterdag 28 augustus een tweede test worden gehouden op dezelfde wijze als op 6 juli, d.w.z. in persoon en op gedecentraliseerde wijze.

De inschrijving voor deze tweede sessie sluit op 2 augustus.

> Definitief aantal geslaagden Nederlandstalig toelatingsexamen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.