37 maanden cel voor dief van voorschriftenboekjes

De Brugse strafrechter heeft een 36-jarige Oostendenaar veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf voor twee diefstallen met geweld. Bij een huisarts stal Alexander B. twee voorschriftenboekjes, om zich fentanylpleisters aan te kunnen schaffen.

Op 5 maart trok B. samen met Vincent S. (37) en Kelly V. (35) naar Brugge. Ze belden aan bij een man en eisten geld. Toen het slachtoffer weigerde, werd hij twee keer met zijn hoofd tegen de deur geslagen. Uiteindelijk maakten de beklaagden slechts 50 euro en een fles wijn buit. Diezelfde avond rukten ze in de Alfons Pieterslaan in Oostende de halsketting van een man af. Ze gingen ook aan de haal met zijn trouwring.

Diefstal voorschriftenboekjes

Alle verdachten werden aangehouden, maar werden vrij snel onder voorwaarden vrijgelaten. Op 14 mei stal Alexander B. twee voorschriftenboekjes bij een huisarts in Brugge. Met de voorschriften probeerde hij fentanylpleisters te kopen. Die pijnstillende pleisters worden vaak gebruikt door heroïneverslaafden. In Oostende viel begin april zelfs een dodelijk slachtoffer door een overdosis fentanyl.

De advocaat van S. en V. drong tevergeefs aan op een straf met uitstel. Ze werden veroordeeld tot 27 maanden effectieve celstraf. Voor de diefstal van een tablet in Middelkerke werd het koppel wel vrijgesproken. Alexander B. werd veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf. Sinds de diefstal van de voorschriftenboekjes zit hij opnieuw in de cel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.