Berlusconi heeft leukemie

Bij de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is leukemie vastgesteld. Dat schrijft Corriere della Sera, en een bron dicht bij de Forza Italia-voorzitter bevestigt het nieuws aan persbureau Reuters. Partijgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani zei op de Italiaanse tv dat Berlusconi's toestand stabiel is.

De 86-jarige controversiële politicus en zakenman ligt sinds woensdag in de San Raffaele-kliniek in Milaan, op de afdeling intensieve zorg omwille van hartproblemen. Daarnaast werden ook ademhalingsproblemen gemeld.

De voorbije jaren kende Berlusconi regelmatig gezondheidsproblemen. Vorige week nog moest hij enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Volgens de krant onderging hij toen tests om zijn beenmerg te controleren. De longontsteking waarmee hij nu kampt is mogelijk een gevolg van zijn door de leukemie verzwakte gezondheid.

Tajani, die ondervoorzitter is van Forza Italia, zegt vandaag dat hij eerder op de dag Berlusconi aan de telefoon heeft gesproken. Hij had naar verluidt een "rustige nacht". "We hopen dat Silvio snel terugkeert, hij geeft nooit op. We blijven optimistisch."

Woensdag kreeg Berlusconi in het ziekenhuis bezoek van zijn kinderen, zijn vriendin en zijn broer Paolo. Die laatste zei bij het verlaten van het ziekenhuis al dat de toestand stabiel was. "Hij is een rots."

Van Berlusconi's familie kwam er tot dusver geen officiële verklaring over zijn gezondheidstoestand.

Het Italiaanse persagentschap Ansa meldt dat Berlusconi chemotherapie krijgt. De eerste dosis werd gisteren al toegediend. 

Berlusconi was tussen 1994 en 2011 drie keer premier van Italië. Hij zetelt momenteel nog in de Senaat voor Forza Italia, de centrumrechtse partij die hij dertig jaar geleden oprichtte en die momenteel deel uit maakt van de huidige regering van premier Giorgia Meloni.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 april 2023

    Silvio heeft al vele leuke Mies gehad !

  • Marc DE MEULEMEESTER

    06 april 2023

    Hij zal snel beteren na 1 Bunga Bunga feestje met de verpleegsters en na het “ helend “ bezoek van de Heiland uit het Kremlin !