Arts in hechtenis voor vermoedelijk valse corona-getuigschriften

Tegen een dokter uit Leverkusen loopt een onderzoek. Hij wordt verdacht van valse corona-attesten in 3.000 gevallen. Hij zit nu in voorlopige hechtenis. Er waren eerder aanwijzingen dat de man in het buitenland wilde onderduiken.

Na maanden van onderzoek naar valse Corona-attesten, hebben onderzoekers een arts uit Leverkusen in voorlopige hechtenis genomen. De 52-jarige arts werd afgelopen vrijdag gearresteerd, maakten de politie en het parket van Keulen bekend. Er waren eerder aanwijzingen dat de man in het buitenland wilde onderduiken.

De onderzoekers beschuldigen de arts ervan in talrijke gevallen zonder voorafgaand onderzoek certificaten te hebben afgegeven. Daarin stond dat patiënten om medische redenen geen vaccinatie tegen corona mochten krijgen.

Klacht

In 66 gevallen rijst alvast een sterke verdenking tegen de arts. Maar het zou om een veel groter omvattend schandaal kunnen gaan, beklemtonen de onderzoekers. In totaal wordt in ongeveer 3.000 gevallen de handel en wandel van de 52-jarige arts doorgelicht wegens vermeende valse certificaten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Jeoffrey DE ROECK

    09 juni 2022

    Volkomen terecht, kan niet door de beugel