Apenpokken - Brussel opent vijfde vaccinatiecentrum

Brussel opent een vijfde centrum voor vaccinatie tegen het apenpokkenvirus. Dat laat de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie weten. Het gaat om het Pacheco Center in het centrum van de stad.

Wie zich in het vaccinatiecentrum Pacheco wil laten inenten moet een afspraak maken via het callcenter op 02 214 19 29. De vaccinatie tegen apenpokken wordt ook aangeboden in vier ziekenhuizen: het UMC Sint-Pieter, Cliniques Universitaires Saint-Luc, het Erasmus Ziekenhuis en het UZ Brussel. Personen die al aan het virus blootgesteld werden, moeten nog steeds naar één van de vier ziekenhuiscentra gaan om zich te laten inenten.

De risk management group (RMG) heeft vorige maand beslist dat voortaan ook mannen met wisselende mannelijke sekspartners in aanmerking komen voor een preventieve inenting tegen het apenpokkenvirus. 

Daarnaast kunnen ook mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem, mannelijke en transseksuele sekswerkers, laboratoriumpersoneel dat met apenpokkenviruskweken werkt en vrouwen die een PrEP-behandeling ter preventie van HIV volgen en veelvuldig seksueel contact hebben zich laten vaccineren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.