Antwerps vaccinatiecentrum organiseert bijkomende vaccinatiemomenten

VacCovid, het vaccinatiecentrum van de Antwerpse eerstelijnszones, organiseert vanaf 9 oktober bijkomende vaccinatiemomenten tegen covid-19. Er was tijdens de voorbije vaccinatiemomenten al heel wat interesse en bij de huisartsen en apothekers beginnen de beschikbare plaatsen stilaan vol te lopen, klinkt het.

Op 25, 26 en 27 september kwamen in totaal al zowat 8.500 inwoners van de stad Antwerpen en de randgemeenten Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus halen in VacCovid, dat in Kinepolis Antwerpen is gevestigd. Dat initiatief kwam er om de werkdruk bij de eerstelijnshulp weg te nemen. Het bleef, en blijft, wel mogelijk om je vaccinatie door je huisarts of een apotheker te laten uitvoeren.

Maar bij die huisartsen en apothekers lopen de agenda's dus intussen aardig vol, en daarom opent VacCovid vanaf 9 oktober opnieuw de deuren. Het aantal openingsdagen zal nog worden bepaald door het aantal inschrijvingen voor vaccinatie.

"We raden iedereen aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor vaccinatie", zegt dokter Jan Stroobants van VacCovid. "Die extra prik is belangrijk om beter beschermd te zijn tegen ernstige ziekte en hospitalisatie."

Een afspraak maken in VacCovid kan via www.vaccovid.be. Er komen nog steeds geen centrale uitnodigingen om je te laten vaccineren, iedere geïnteresseerde moet zelf het initiatief nemen om een prik te krijgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.