Antirookcampagne "Jouw huis, mijn werkplek"

Met de campagne "Jouw huis, mijn werkplek" engageren de dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg zich om hun medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van passief roken. Met de steun van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Kom op tegen Kanker willen ze passief roken bespreekbaar maken. Dat kan met onder andere een handleiding, een opleidingsvideo én rolletjes pepermuntjes.

Tabaksrook van anderen inademen is zeer ongezond, want in die rook zitten veel chemische stoffen die schadelijk en zelfs kankerverwekkend zijn. Er mag dan ook sinds 2006 niet meer gerookt worden op de werkplek, maar het verbod geldt niet in privéwoningen, waar onder meer huishoudhulpen, poetshulpen en verzorgden aan het werk zijn.

De werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de sector voor dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg engageren zich met de nieuwe campagne "Jouw huis, mijn werkplek" om hun medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen tabaksrook. "We informeren onze werkgevers, medewerkers én klanten over de gevolgen van passief roken in huis", zegt Stefaan Berteloot, directeur van de Vereniging van diensten voor gezinszorg (VVDG).

"Ook vragen we aan de klant om niet binnen te roken als onze medewerker aan het werk is en om vooraf en tijdens het werk de woning voldoende te verluchten. Je kan je klanten niet verbieden om in hun eigen huis te roken, maar je kan het probleem wél bespreekbaar maken en samen tot afspraken komen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Inge Coppens

    27 september 2018

    Wat met de bewoners die roken in een woonzorgcentrum ? Wij moeten zelfs bewoners helpen met hun sigaret ,! in de zomer stimuleren we ze om buiten te roken maar in de winter . Er zijn zelfs bewoners die in hun kamer roken , je ruikt het in de gang , maar ja als je het aankaart zelfs bij de ardbeidsgeneesheer kunnen ze er niets aan doen het is de bewoners huns thuis, huis ! Ik heb er moeite mee als niet roker !