Amonis biedt haar leden opnieuw 4,50% globaal nettorendement aan

2022 bevestigt de coherentie van de strategie van Amonis. De inspanningen van Amonis werden beloond door de aansluiting van een groot aantal nieuwe leden. Op 10 juni 2023 keurde de Algemene Vergadering de toekenning van een uitzonderlijk rendement aan haar leden goed.

De leden als kernprioriteit
De Algemene Vergadering van Amonis heeft zopas voor 2022 de toekenning van een heel uitzonderlijk globaal nettorendement van 4,50% aan haar actieve leden toegekend. Zonder twijfel het beste tot nu toe aangekondigde rendement op de markt voor 2022.

Dit globale NETTO-rendement wordt aangeboden op de drie pensioenproducten: het sociale en gewone VAPZ ("Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen") en het POZ ("Pensioenovereenkomst voor Zelfstandige Natuurlijke Personen").

In deze inflatoire tijden stelt Amonis opnieuw de belangen van haar leden centraal. Inflatie is immers de grootste uitdaging voor elk spaarsysteem, waar het behoud van koopkracht een essentiële doelstelling is. En de rendementen die Amonis de afgelopen 10 jaar heeft behaald, overtreffen de inflatie over dezelfde periode.

We willen ook de koopkracht beschermen van leden die hun Amonis-pensioen al ontvangen in de vorm van een maandelijkse rente. Zowel voor het rust- als het overlevingspensioen. Hun rentes worden verhoogd met 6,50%.

Nieuwe leden: aanhoudende progressie
Het aantal nieuwe leden blijft toenemen in 2023, een stijging tot 883 (+7%). Dit brengt het aantal beroepsactieve leden op 27.322. De ledenportefeuille blijft stabiel.

Het profiel van de Amonis-leden evolueert naar meer diversiteit. Artsen en kinesitherapeuten, die tot de beroepen behoren die historisch het best vertegenwoordigd zijn, maken nog steeds 82% van de leden uit. Apothekers en andere vrije beroepen zijn echter elk goed voor 10% van de nieuwe leden.

Meer dan 500 van deze nieuwe leden zijn pas afgestudeerden van het jaar 2022. De bekendheid van Amonis groeit bij de universiteiten en hogescholen, en alles wordt in het werk gesteld om aan de behoeften van deze spelers van morgen te beantwoorden. Jonge apothekers vertegenwoordigen 12,5% van deze pas afgestudeerde leden. Zij zijn zich goed bewust van de voordelen die Amonis voor hen in petto heeft.

Zoals elk jaar zijn leden die zich door de concurrentie hadden laten verleiden, uiteindelijk opnieuw gestart met storten bij Amonis. Zij zijn zich bewust geworden van de vele voordelen die Amonis hen biedt.

Financiële kracht
Hoewel de recente geopolitieke en economische gebeurtenissen grote invloed hebben gehad op alle financiële markten, heeft het investeringsmodel van Amonis de situatie het hoofd geboden en is het financiële evenwicht in 2022 bewaard gebleven. Zowel op lange als op korte termijn is het vereiste niveau van technische reserves opgebouwd. En de extra solvabiliteitsmarge bereikt 5 keer het wettelijke minimum.

Amonis in 2023: stabiliteit en innovatie
Amonis blijft op koers en profileert zich als een stabiele en moderne organisatie, waarbij als belangrijkste waarden de belangen van de leden worden geplaatst en hun vertegenwoordiging in de bestuursorganen. Hierdoor zal een derde van de leden van de Raad van Bestuur in 2023 vrouw zijn en op 10 juni verwelkomde de Algemene Vergadering Dr. Florence Hut als ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

De bijdragen betaald door de leden toont de interesse die ze hebben in hun aanvullend pensioen. De 2de pensioenpijler speelt, door de fiscale stimulans die hij biedt, een cruciale rol in het opbouwen van een noodzakelijke aanvulling op het wettelijke pensioen. We hopen dat de politieke spelers hiermee rekening zullen houden in de discussies die momenteel worden gevoerd over de hervorming van de pensioenen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.