Ambulance gestolen en hulpverleners bedreigd in Brussel

In de nacht van zaterdag op zondag is bij een interventie in Laken een ambulance gestolen, bevestigt de Brusselse hoofdstedelijke dienst voor Brandweer en Dringende Medische Hulp. Het voertuig kon kort nadien wel worden teruggevonden. In dezelfde nacht werden ook twee ambulanciers aangevallen, ditmaal in Sint-Joost-Ten-Node.

Een ambulance was omstreeks 00.50 uur opgeroepen voor een dringende medische interventie in een woning op de Jean de Bolognelaan in Laken, legt de woordvoerder van de brandweer Walter Derieuw uit. "Tijdens de interventie werd de ambulance gestolen. Dankzij een systeem van 'track en trace' kon het voertuig gelokaliseerd worden aan de Gustave Schildknechtstraat, ook in Laken, maar de sleutels van het voertuig bleken verdwenen". Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.

Iets later, omstreeks 2.50 uur zaterdagnacht, werd een ambulance opgeroepen voor een gewonde op de openbare weg aan de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-Ten-Node. "Maar een individu verstoorde die interventie en gaf geen gehoor aan de bevelen", aldus Derieuw. "Plots haalde de persoon een mes boven waarmee hij het ambulancepersoneel en de politie bedreigde. Die laatste konden de persoon gelukkig overmeesteren." Ook hiervoor werd een gerechtelijk onderzoek geopend.

De dienst slachtofferhulp heeft psychologische bijstand verleend aan de bedreigde hulpverleners. De gewonde persoon werd uiteindelijk meegenomen door een andere ambulance.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 oktober 2023

    Klacht indienen bij Quicky & Co !