Alle coronaparameters fors de hoogte in

Alle coronaparameters zijn de afgelopen week fors gestegen. Dat blijkt uit het wekelijks epidemiologisch bulletin van Sciensano.

Op woensdag 22 februari lagen er in het totaal 1.570 patiënten met of wegens corona in de ziekenhuizen. Dat is een stijging met 28 procent tegenover de voorgaande zevendaagse periode. 58 van hen hebben intensieve zorgen nodig, dat is 61 procent meer dan de week voordien.

Ook het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames zit in de lift. Tussen 16 en 22 februari werden dagelijks gemiddeld 113,1 personen opgenomen in de ziekenhuizen (+28 procent).

Tussen 13 en 19 februari testten dagelijks gemiddeld 1.282 patiënten positief op het coronavirus (+40 procent). Ook de positiviteitsratio steeg tot 21,4 procent.

Tot slot, overleden tussen 16 en 22 februari dagelijks 7 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ook dat is een stijging, met 22 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.