Al ruim 400.000 coronavaccins geplaatst, 1,7 miljoen vaccins besteld

Sinds de start van de herfstvaccinatiecampagne zijn er in Vlaanderen al ruim 400.000 coronavaccins geplaatst en geregistreerd en zijn er ook ruim 1,7 miljoen vaccins besteld door de lokale actoren. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).

Van de 400.000 toegediende vaccins zijn er 217.629 vaccins toegediend en geregistreerd door huisartsen, 117.330 bij apothekers, 49.067 in woonzorgcentra en nog ruim 19.000 in ziekenhuizen en op plaatsen zoals CAW's, revalidatiecentra, bedrijfsgeneeskundige diensten en VAPH-zorgaanbieders.

In totaal zijn er voor Vlaanderen ruim 2,8 miljoen coronavaccins beschikbaar voor de herfstvaccinatiecampagne 2023. De vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, mensen met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en het personeel in de zorgsector. Dit zijn de zogenaamde prioritaire groepen. Vaccinatie is aanbevolen voor zo'n 2 miljoen Vlamingen. 

Voor deze vaccinatiecampagne gebeurt de inenting hoofdzakelijk via de huisartsen, de apotheken en de thuisverpleegkundigen en niet in vaccinatiecentra zoals de vorige jaren.  

"Momenteel heeft een vijfde van prioritaire doelgroep een covidvaccin gekregen", zegt minister Crevits. "We stellen vast dat de Vlamingen goed de weg vinden naar de huisarts of apotheker, ik wil hen dan ook bedanken voor de inzet tijdens deze campagne", aldus nog de CD&V-minister.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.