Abortus - Vlaams Belang: CD&V gaat "plat op de buik"

Vlaams Belang vindt dat CD&V "plat op de buik gaat" in het abortusdossier. De extreemrechtse oppositiepartij vindt dat de christendemocraten "hiermee bewijzen dat ze niets in deze regering betekenen en enkel voor de postjes zijn gegaan."

De christendemocraten laten hun verzet tegen de versoepeling van de abortuswetgeving varen, liet CD&V-Kamerlid Els Van Hoof maandagavond weten. De partij gaat niet mee met het voorstel van de progressieve coalitiepartners om de maximumtermijn voor vrijwillige zwangerschapsonderbreking uit te breiden van twaalf tot achttien weken, maar kan zich wel vinden in een termijn van veertien weken. Om die versoepeling te omkaderen vragen de christendemocraten ook gratis langdurige anticonceptie. 

Voor oppositiepartij Vlaams Belang, dat zich al langer tegen een versoepeling van de abortuswetgeving verzet, gaat de CD&V "plat op de buik". "Samen met het communautaire was abortus zogezegd een breekpunt, maar de CD&V plooit keer op keer. De partij bewijst hiermee dat ze niets in deze regering betekent en enkel voor de postjes is gegaan", zegt Kamerlid Marijke Dillen. 

Het expertenrapport wordt vandaag besproken in de Kamercommissie Justitie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.