Aantal coronabesmettingen onder werkenden de helft lager dan in algemene bevolking

Het aantal besmettingen met het coronavirus onder de werkenden in ons land ligt de helft lager dan het aantal besmettingen in de algemene bevolking. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE), dat de coronabesmettingen in de verschillende sectoren van de economie vergelijkt.

Het rapport bespreekt de periode van 24 april tot en met 8 mei. In de werkende bevolking bedraagt de incidentie, het gemiddeld aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners gemeten over de voorbije twee weken, 18. Dat is een daling met 70 procent tegenover vier weken voordien. Binnen de algemene bevolking ligt de incidentie in het nieuwste rapport op 35

"De cijfers zijn erg laag: we zitten in de staart van de tiende golf, zoals we aangekondigd hadden", zegt Godderis. "Wellicht zal de daling zich nog een tijdje voortzetten. De zomer komt eraan: temperaturen stijgen en mensen gaan meer op vakantie. Dat zal een verdere impact hebben op het aantal besmettingen."

Zoals gewoonlijk komt het meeste aantal besmettingen voor in de gezondheids- en sociale sector. Daar is een incidentie van 32 vastgesteld. Volgens Godderis heeft het feit dat er meer getest wordt in de gezondheids- en sociale sector met het relatief hoge cijfer te maken. 

Andere sectoren die een hogere incidentie hebben geregistreerd dan de werkende bevolking, zijn de watervoorzieningssector en de transport- en opslagsector. De hogere cijfers zijn in deze sectoren eerder te wijten aan accidentele opstootjes volgens de professor.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.