Aantal coronabesmettingen in China op hoogste niveau in half jaar

Het aantal besmettingen met het coronavirus in China is gestegen naar het hoogste niveau sinds zes maanden. Volgens de Nationale Gezondheidscommissie zijn meer dan 7.400 besmettingen vastgesteld.

Terwijl de rest van de wereld probeert te leven met het virus, blijft China een strikt "zero-covid"-beleid hanteren met uitgaansverboden, dagelijkse massatests, strenge controles, contacttracing en gedwongen quarantaine. Ondanks de strenge maatregelen blijft het aantal besmettingen echter toenemen. Op twee weken tijd is het aantal gevallen verdrievoudigd.

De hoop op een versoepeling van het nultolerantiebeleid werd afgelopen weekend opnieuw de kop ingedrukt door de gezondheidsautoriteiten, ondanks de zware gevolgen voor de economie. Ook bij de inwoners groeit de onvrede, aangezien bij toegang tot supermarkten, flatgebouwen en restaurants telkens een negatieve coronatest getoond moet worden.

Aangezien China nooit grootschalige uitbraken van covid-19 heeft gekend, is er weinig natuurlijke immuniteit onder de miljardenbevolking. Bij de vaccinatiecampagnes werden ouderen of chronisch zieken ook vaak uitgesloten, uit angst voor bijwerkingen. China heeft verder ook geen geavanceerde buitenlandse mRNA-vaccins goedgekeurd, maar gebruikt enkel de eigen gefabriceerde producten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.