624 gevallen van apenpokken in ons land (Sciensano)

In België zijn nu al 624 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit cijfers die Sciensano meldde op zijn website. Het gaat om 336 gevallen in Vlaanderen (54%), 223 in Brussel (36%) en 65 in Wallonië (10%).

Het aantal gevallen dat er elke week bijkomt, lijkt te stabiliseren, zegt dokter Koen Blot van Sciensano aan Radio 1. "Sinds het begin van de epidemie in mei was er een toename van het aantal gevallen per week. In juli merken we dat het aantal nieuwe gevallen lijkt te stabiliseren, met ongeveer 75 per week."

Zo goed als alle patiënten (96 procent) vertoonden huidletsels. Ongeveer 66 procent had ook algemene symptomen zoals koorts en onwel zijn. Vierendertig procent had opgezwollen lymfeklieren. 

Negenentwintig personen werden al gehospitaliseerd, maar niemand van hen kwam op een afdeling intensieve zorg terecht. Er zijn in ons land geen sterfgevallen gemeld.

Het virus wordt nog altijd voornamelijk overgedragen via seksueel contact tussen mannen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.