550 patiënten met coronabesmetting in Nederlandse ziekenhuizen

Voor het eerst in ruim een maand liggen 550 mensen die besmet zijn met het coronavirus, in de Nederlandse ziekenhuizen. De verpleegafdelingen van de ziekenhuizen behandelen momenteel 528 patiënten die positief testten op het coronavirus. Dat zijn ongeveer 100 patiënten meer dan voor het weekeinde, en ongeveer 200 patiënten meer dan twee weken geleden. Op de afdelingen intensieve zorg liggen momenteel 22 patiënten met een coronabesmetting. Dat aantal schommelt al ongeveer een maand rond dat niveau.

De cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maken geen onderscheid tussen mensen die als een direct gevolg van hun coronabesmetting zijn opgenomen, en mensen die door een andere oorzaak in het ziekenhuis zijn beland en besmet zijn gebleken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt dat onderscheid wel en ziet de laatste tijd daadwerkelijk meer ziekenhuisopnames vanwege coronaklachten.

In totaal liggen er dus 550 mensen met corona in de ziekenhuizen. Dat is het hoogste aantal sinds 13 mei, ruim een maand geleden. Toch ligt het aanzienlijk lager dan bij de laatste coronagolf. Van eind oktober tot eind april, ongeveer zes maanden lang, behandelden de ziekenhuizen continu meer dan 1.000 coronapatiënten. Op het hoogtepunt, in december, lagen zelfs meer dan 2.800 coronapatiënten op verpleegafdelingen en afdelingen intensieve zorg.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.