10 miljoen euro boete voor Frankrijk vanwege luchtvervuiling in Parijs en Lyon

De Franse regering is vrijdag veroordeeld tot een boete van 10 miljoen euro voor de luchtvervuiling in Parijs en Lyon door de eigen Raad van State. Het geld gaat naar een aantal openbare instanties en verenigingen die zich bezighouden met volksgezondheid en milieu.

Het is de zoveelste in een reeks veroordelingen door de Raad van State sinds 2017. Ondanks de gemaakte inspanningen worden de limieten op stikstofdioxide telkens overschreden, onder meer in de twee steden, maar ook in Toulouse, Marseille en Aix-en-Provence. Daar blijft de uitstoot nu wel onder de limieten. Alle Franse grootsteden houden zich op dit moment wel aan de grenzen op fijnstofuitstoot.

In het oordeel onderstreept de Raad van State dat Parijs ondanks de regelmatige overtredingen pas tegen 2025 alle zwaar vervuilende voertuigen zal verbannen, terwijl dat eigenlijk eerder was gepland.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.