Eerste dag van de vaccinatie: proficiat! (dr. Philip Muylaert)

Cardiaal chirurg Philip Muylaert wenst de professoren Ramaekers en Vandenbroucke proficiat met de eerste vaccinatiedag: reeds 700 vaccins toegediend van de beschikbare 90.000...

Beste Prof. Ramaekers en Prof. Vandenbroucke,

De eerste vaccinatiedag : reeds 700 vaccins toegediend van de beschikbare 90.000!

Proficiat voor deze uitmuntende inspanning!

Wat een contrast met de overhaaste, zeer onvoorzichtige, test-dorp aanpak (augustus) in Antwerpen door een paar lokale, onbenullige politici (het zijn uw woorden, mr. Vandenbroucke), en een urgentie-artsje van Middelheim Ziekenhuis.

Deze laatsten hadden verschillende dagen nodig om het geheel op poten te zetten.

Jullie daarentegen, hadden maar een paar maanden om jullie taskforce te ontplooien, gelukkig hebben jullie nog te tijd gehad om een simulatie te doen in december, prachtig initiatief.

Als oud-edewerker (cardiaal chirurg in Middelheim tot 2017 ) van ZNA, moet ik U, mr. Ramaekers (oud-directeur van ZNA ) dus ook feliciteren, met uw zeer doordachte organisatie.

Wat een verschil in aanpak van een ervaren manager als U, ten opzichte van een lokale Antwerpse urgentie-arts.

Ik waardeer ook ten zeerste de voorzichtigheid van U, mr. Vandenbroucke, waarmee jullie deze zeer delicate operatie leiden, men kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Persoonlijk zou ik, nu jullie het echte vaccin hebben, eerst toch een proefinjectie doen bij enkele dummy-poppen, en zeker een maand wachten om bijwerkingen op tijd te kunnen onderscheppen.

Doe zo voort, haast en spoed is zelden goed.

Op naar de 1.000 vaccinaties tegen het einde van de week.


Groeten,


Dr. Philip Muylaert,

Brasschaat

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Eddy HERTENS

  08 januari 2021

  Enerzijds ben ik ook extreem teleurgesteld met de ongelooflijk lage “vaccinatiesnelheid”

  Anderzijds bedenk ik hier wel dat het om een nog steeds onafgewerkt (temperatuur vereisten)vaccin van Pfizer gaat: herinnert zich nog iemand wat deze maatschappij in Nigeria uittklooide bij kinderen tijdens een meningitisepidemie? Misschien toch best (sic) dat we het vaccin testen bij mensen wiens overleving sowieso beperkt is. (Nog cynischer en niet serieus: “Stelt M. Dutroux zichzelf niet voor als “guinea” pig)
  Dr Hertens E.

 • Ludo VANMARSNILLE

  07 januari 2021

  8 m geleden wisten we al dat een mogelijk vaccin ons uit de epidemie zou kunnen bevrijden. En in afwachting van het ter beschikking komen van zo een vaccin zijn we nu begonnen met een scenario voor een efficient distributie programma uit te proberen....
  Veel succes,
  Ludo Vanmarsnille De Pinte

 • Dirk Van Renterghem

  07 januari 2021

  Ha Luc en Phlip,
  ik wil ook wel helpen vaccineren, maar nadat ikzelf gevaccineerd ben, eer ik beschermd ben neemt dat 5 weken in beslag...
  Voor de rest: inderdaad hadden plannen al maanden moeten klaarliggen per type/merk vaccin, toe te dienen ifv de fase 3 tests... Simpele oplossing nu: snel even de hete appel naar de lokale besturen doorsturen, die dan weer flexibiliteit willen inbouwen. Crisisbeheer is plannen van A tot Z.
  Iedereen kan de gegevens van Pfizer lezen op https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/941452/Information_for_healthcare_professionals.pdf
  Het vaccin blijft in de frigo 5 dagen oké... Elke verpleegkundige of arts of zorgkundige heeft al voor hétere vuren gestaan toch?! Apothekers ook...


 • Miriam WAUTERS

  07 januari 2021

  In 2020 zijn er 47.808 artsen, 152.067 verpleegkundigen en 109.534 zorgkundigen in dit land
  als ieder van ons 1 vaccin per dag zou geven ....= 300.000 per dag !

 • Wim DECLEER

  07 januari 2021

  Ik kan het niet beter verwoorden
  Dr w. Decleer

 • Luc HAECK

  07 januari 2021

  Zeer goed Philip
  Ik heb me 3maand geleden opgegeven als vrijwilliger om te vaccineren
  nog niets gehoord regionaal

  Raemakers en Vandenbrouke zijn gelukkig geen chirurgen, anders lagen de OK's vol lijken

  Dr. Luc Haeck, chirurg