Zuid-Korea kampt met derde coronagolf

Zuid-Korea meldt vandaag 583 nieuwe coronabesmettingen, de hoogste stijging in acht maanden. De autoriteiten spreken van een derde golf van de coronapandemie.

De meeste nieuwe besmettingen komen uit Seoel, waar er 208 waren, en uit de omliggende provincie Gyeonggi-do, waar 177 besmettingen geteld werden, blijkt uit data van de Centra voor Ziektebeheersing en -preventie van Korea (KDCA). Dertig gevallen zijn geïmporteerd.

Het aantal nieuwe besmettingen in Zuid-Korea steeg nooit boven de 500 sinds 6 maart. Toen telde KDCA 518 nieuwe gevallen. Er zijn opnieuw ook twee nieuwe overlijdens te betreuren, wat de dodentol op 515 brengt.

"We zitten nu in een situatie waarin een uitbraak van het virus op elke mogelijke plek kan plaatsvinden", zei gezondheidsminister Park Neung Hoo volgens nieuwsagentschap Yonhap. "Met de derde golf besmettingen die aan kracht wint, moeten we de afstandsregels strikt opvolgen."

Zuid-Korea voerde vorige week opnieuw beperkingen in in de hoofdstedelijke regio Seoel en in delen van de noordoostelijke provincie Gangwon-do. Het land, met zijn 52 miljoen inwoners, wordt vaak gezien als een voorbeeld vanwege de manier waarop het de pandemie eerder dit jaar heeft aangepakt. Tot dusver heeft het een grootschalige lockdown kunnen vermijden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.