Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven dalen, reproductiecijfer op 0,89

De druk van de coronapandemie op de ziekenhuizen blijft gestaag slinken. Tussen 23 en 29 april zijn dagelijks gemiddeld 201,7 coronapatiënten opgenomen. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt vanochtend uit voorlopige cijfers van  Sciensano. Ook het aantal besmettingen daalt licht. Het aantal overlijdens blijft ongeveer stabiel.

In totaal liggen momenteel 2.779 patiënten (-7 pct) in de Belgische ziekenhuizen. De dalende trend zet zich tegen een trager ritme ook door op de afdelingen intensieve zorg: daar liggen nog 862 (-5 pct) mensen met covid-19.

Ook het aantal besmettingen daalt licht. Tussen 20 en 26 april hebben elke dag gemiddeld 3.310 mensen positief getest op covid-19. Dat is een daling van 8 procent. Er werden dagelijks ongeveer 44.600 tests uitgevoerd, een stijging van 10 procent tegenover de voorgaande periode. De positiviteitsratio blijft intussen voorzichtig verder dalen, nu tot 8,6 procent.

Het aantal overlijdens blijft ongeveer stabiel met gemiddeld 39,1 overlijdens per dag (-1,1 pct).

Het reproductiecijfer bedraagt nu 0,89, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.