Woensdag en donderdag voor het eerst meer dan 100.000 prikken per dag

Woensdag en donderdag wordt er opnieuw een vaccinatierecord gebroken: voor het eerst zullen er meer dan 100.000 prikken met een van de coronavaccins gezet worden in de Vlaamse vaccinatiecentra. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke bracht daarom een bezoek aan het vaccinatiecentrum in de Vlaams-Brabantse gemeente Rotselaar, waar ook net het 10.000ste spuitje gezet werd.

"Het is opnieuw een mijlpaal in de vaccinatiecampagne", zei minister Beke. "Voor het eerst zetten we meer dan 100.000 vaccins op één dag in onze 95 Vlaamse vaccinatiecentra. Deze week gaat het in totaal over zo'n 450.000 dosissen."

De doelstelling om elke volwassen Vlaming tegen 11 juli een eerste prik te geven, zal volgens de minister nog altijd gehaald worden. "Dat is een strak plan, maar we doen er werkelijk alles aan. Daarom is het vandaag ook zo'n belangrijke dag. Bedoeling is om in juni quasi elke dag 100.000 prikken te zetten. Dat betekent dat we op dertig dagen drie miljoen Vlamingen gevaccineerd zullen hebben. Als we daarin slagen, is 11 juli haalbaar."

Woensdag werd in het centrum in Rotselaar ook het 10.000ste spuitje gezet. De 65-jarige Gerda Vanparijs uit Sint-Pieters-Rode, deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Holsbeek, kreeg dat spuitje toegediend, en ontving daarom ook een bloemetje uit de handen van de minister.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.