Weekgemiddelde besmettingen stijgt niet meer

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus raakten gemiddeld 530,9 mensen per dag in België besmet met het coronavirus, een stijging met 49 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt donderdag uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano. Maar ten opzichte van het weekgemiddelde dat woensdag werd opgetekend (535) is er dus een stabilisatie.

Viroloog Marc Van Ranst merkt op Twitter op dat we nu acht dagen na de invoering van de strengere coronamaatregelen zijn. Hij wijst erop dat de cijfers in Antwerpen, waar in absolute cijfers veruit de meeste besmettingen geregistreerd worden, in de goede richting evolueren. "En dus stabiliseren de cijfers voor België. Maar in andere steden/gemeenten neemt de epidemie nog in kracht toe. Oppassen!", waa rschuwt Van Ranst.

Gemiddeld ligt het aantal besmettingen donderdag op 54 inwoners per 100.000.

De voorbije week werden gemiddeld 24 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19. Dat is een lichte daling met 7 pct tegenover voorgaande week.

Elke dag overlijden nu gemiddeld 3 patiënten aan het virus, een stijging met 31 procent op weekbasis.

In totaal zijn nu al zeker 71.158 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 9.859.

Voor de jongste dagen zijn de cijfers nog niet volledig: op 3 augustus werden er tot nu toe 449 besmettingen met COVID-19 geregistreerd en op 4 augustus 122.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.