Voedselagentschap waarschuwt voor aankoop voedingssupplementen op internet

Het Federaal Voedselagenstchap (FAVV)ontvangt steeds meer klachten over voeding die wordt aangekocht via het internet, en dan vooral over voedingssuplementen. Dat blijkt uit een eerste rapport van de cel e-commerce van het FAVV, zo schrijft Le Soir. Ongeveer 31 procent van de Belgen koopt voeding via het internet, zo bleek eerder uit onderzoek voor handelsfederatie Comeos.

"In een jaar heeft de cel e-commerce 108 dossiers behandeld: 48 in 2018 en 60 enkel tussen januari en juli van dit jaar", aldus Stéphanie Maquoi, woordvoerster van het FAVV.

De onregelmatigheden komen binnen via meerdere bronnen: klachten van verbruikers, meldingen van het Europese waarschuwingssysteem voor de voedselveiligheid (Rapid Alert System for Food and Feed) en tot slot eigen onderzoek op internet.

De meest alarmerende zaken, en ook het meest risicohoudend, gaan over de voedingssupplementen, aldus de woordvoerster. Het FAVV raadt het gebruik af van voedingssupplementen waaraan geen enkel notificatienummer is toegekend.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.