Van Gucht stelt gerust: "Avondklok geldt niet voor Sinterklaas"

"De Sint en zijn pieten krijgen een uitzondering op de avondklok en de quarantaineregels." Die geruststellende boodschap bracht Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano. De viroloog vraagt wel voorzichtigheid als Sinterklaas bij oma en opa langskomt.

Afgelopen zaterdag maakten de Sint en zijn pieten hun intrede in ons land. De kinderen konden dat voor een keer enkel via de televisie of online volgen. "Ik heb vandaag een belangrijke boodschap en kan alle kinderen geruststellen", klinkt het bij Van Gucht. "Sinterklaas zal ook in deze tijden cadeautjes aan huis kunnen brengen. De goedheilige man krijgt een uitzondering op de avondklok en de quarantaineregels van onze ministers. Maar ook de Sint en zijn pieten zullen voorzichtig moeten zijn: ze zullen afstand houden, een mondmasker dragen, en hun handen vaak wassen."

Van Gucht vroeg ook extra voorzichtigheid als de Sint bij oma en opa of peter of meter langskomt. "We begrijpen dat zij hun oogappels de afgelopen maanden erg hebben gemist en hen een plezier willen doen met een cadeau van de Sint. Belangrijk is dat dit veilig gebeurt, bijvoorbeeld door de Sint te vragen de cadeautjes rechtstreeks bij kinderen thuis te brengen. Als je hen toch zelf de cadeaus wil geven, doe het dan buiten, draag een mondmasker en respecteer een veilige afstand van 1,5 meter."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.