400 testpersonen krijgen Chinees vaccin in Alkens onderzoekscentrum

Het Anima Research Center in Alken gaat 400 testpersonen inenten met een Chinees vaccin. Het is voor het eerst dat er in ons land getest zal worden met een vaccin van een Chinees bedrijf. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard zaterdag.

Het Chinese Clover Biopharmaceuticals Inc heeft als eerste, en voorlopig ook enige, bedrijf een aanvraag ingediend om een vaccin uit te testen in ons land. Dat bevestigt het Federaal Geneesmiddelenagentschap (FAGG). Het Chinese bedrijf wacht nog op een positief advies van het Ethisch Comité en een definitieve goedkeuring van het FAGG, maar mikt zelf op de tweede helft van maart om zijn klinische proef op te starten.

Eén van de centra die geaccrediteerd is om het Chinese Clover-vaccin uit te testen is het medisch onderzoeksinstituut Anima Research Center in Alken. "We plannen om in april te starten met het inenten van 300 à 400 testpersonen met het Chinese vaccin", zegt hoofdonderzoeker Erik Buntinx.

Een vaccinatie van de brede bevolking in ons land met een Chinees vaccin is nog niet voor snel, omdat Europa hiervoor geen toestemming geeft.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.