Trump zegt dat hij elke dag hydroxychloroquine neemt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij elke dag hydroxychloroquine neemt om zich te beschermen tegen het coronavirus. Het antimalariamiddel wordt genoemd als mogelijk medicijn tegen het coronavirus, maar uit tests is nog niet gebleken dat het middel effectief werkt.

Trump prijst het medicijn al weken aan als oplossing voor covid-19-patiënten, zelfs al blijkt dat het mogelijk ernstige bijwerkingen kan veroorzaken bij coronapatiënten. Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap heeft al gewaarschuwd om het medicijn enkel te nemen in het kader van klinisch onderzoek of binnen de context van het ziekenhuis.

"Ik neem elke dag een pil", zei Trump tijdens een ontmoeting met zakenlui in het Witte Huis. "Ik neem het medicijn nu al anderhalve week en ik ben hier nog steeds."

Op de vraag waarom hij hydroxychloroquine neemt, antwoordde Trump: "ik neem het omdat ik er heel goede dingen over hoor". De president zei dat hij open wil zijn tegenover het Amerikaanse volk en verzekerde de aanwezigen dat het medicijn geen negatieve effecten zal veroorzaken.

"Op een dag zal ik ermee stoppen", zei Trump nog. Hij benadrukte ook dat hij geen coronasymptomen heeft en elke dag wordt getest op het virus.

Trump neemt de medicatie naar eigen zeggen in overleg met de arts van het Witte Huis, maar hij stelde zelf wel voor om het te beginnen nemen. Hij neemt ook zink in, zei hij.

> Bekijk ook de mening van Prof. Pierre Van Damme over de inzet van hydroxychloroquine in Medflix van 16 april.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.