Sciensano neemt nieuwe punten op in dagelijks rapport

Sciensano zal vanaf vandaag nieuwe punten in zijn dagelijkse rapport beschikbaar stellen om de actuele epidemiologische situatie van de covid-19-epidemie beter te kunnen volgen. Het dagelijks rapport, dat om 11 uur wordt gepubliceerd, zal voortaan een grafisch overzicht van de trends geven. "Deze grafieken zullen de reeds beschikbare grafieken aanvullen", luidt het.

Verder komt er een opsplitsing per provincie van het aantal gevallen en het geobserveerde verschil tussen de laatste en voorlaatste periodes van 7 dagen. De posititiveitsratio (het percentage positieve testen van alle uitgevoerde testen) wordt in een grafiek naar leeftijdsgroep gegoten en wordt per provincie in kaart gezet.

Eerder al waren dergelijke opsplitsingen al terug te vinden op sociale media door biostatistici die zelf hun berekeningen maakten.

Tot slot komt er een kaart van het aantal uitgevoerde tests per provincie per 100.000 inwoners en een grafiek van de ziekenhuisopnames per regio.

Om bijzondere aandacht te schenken aan de huidige situatie, zal de beschrijving van de epidemie vanaf 22 juni plaatsvinden, toen het aantal diagnoses in België zich op het laagste niveau bevond. Een beschrijving van de epidemie sinds begin maart, wordt op het einde van het rapport gepresenteerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.