Schending medisch beroepsgeheim? Gerecht onderzoekt lek vaccinatiegegevens Truiense burgemeester

De gelekte documenten met de vaccinatiegegevens van de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), maken nu voorwerp uit van een gerechtelijk onderzoek van het parket van Limburg.  Er is dus een onderzoek gestart naar het lek van de vaccinatiegegevens, want het gaat om een eventuele schending van het medisch beroepsgeheim.

Gisteren heeft Veerle Heeren na aandringen van haar voorzitter Joachim Coens (CD&V) toegegeven dat ze in maart al gevaccineerd werd. Ze zegt een inschattingsfout te hebben gemaakt en ze verontschuldigt zich bij de inwoners van Sint-Truiden. Naast de Truiense burgemeester zouden enkele familieleden en medewerkers een vaccin hebben gekregen. Uit de gelekte documenten met vaccinatiegegevens zou blijken dat de 56-jarige Heeren op 10 maart haar eerste prik kreeg en op 31 maart haar tweede inspuiting ontving.

Het onderzoek naar mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim is in handen van de federale gerechtelijke politie van Limburg.

> Lees ook: Heeren geeft vaccinatie in maart toe

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.