Ruim 250.000 mensen ingeschreven op reservelijst voor vaccin

De online reservelijst voor een coronavaccin, Qvax, heeft gisteren meer dan een half miljoen bezoekers te verwerken gekregen. Dat laat de taskforce vaccinatie weten. Meer dan 250.000 mensen zijn intussen ingeschreven op de lijst, van wie bijna 10 procent 65-plussers.

Iedereen die ouder is dan 18 jaar en in België woont kan zich sinds gisteren registreren op Qvax. Wie dat gisteren deed, moest wel geduld oefenen: de wachtrijen liepen op een bepaald moment op tot meerdere uren.

In totaal kreeg het platform op de eerste dag meer dan een half miljoen bezoekers, laat de taskforce vaccinatie vandaag weten. Vanochtend waren al ruim 250.000 mensen ingeschreven op de reservelijst.

Van die groep is bijna 10 procent ouder dan 65 jaar, zegt de taskforce. Dat zijn op dit moment ook de mensen die het meeste kans maken om opgeroepen te worden, omdat de oproepen volgens dalende leeftijd gebeuren, en niet volgens wie zich het eerst heeft ingeschreven. Een 28-jarige kan een 65-jarige dus niet voorbijsteken.

De taskforce benadrukt nog dat de wachtrij vandaag helemaal is weggewerkt. De registratie verloopt nu dus veel gemakkelijker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.