Riziv verwelkomt twee leidend ambtenaren

Zoals we eerder al schreven, komen Brieuc Van Damme en Philip Tavernier de hoogste regionen vervoegen in de Riziv-administratie. Het Riziv heette hen vandaag offcieel welkom.

Met Brieuc Van Damme krijgt het Riziv vandaag een nieuwe leidend ambtenaar aan het hoofd van de Dienst voor geneeskundige verzorging. Van Damme is econoom van opleiding en heeft professionele ervaring in de overheidscontext, ook het Riziv is geen onbekend terrein voor hem: hij zetelde eerder al in de Algemene Raad.

Recent is ook dokter Philip Tavernier aangesteld aan het hoofd van een andere belangrijke dienst van het Riziv: de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle. Eigenlijk vervulde dokter Tavernier die functie al geruime tijd waarnemend en nu volgt hij in de feiten dokter Bernard Hepp op.

Samen vervolledigen zij het directieteam van het Riziv.

Het Riziv bestaat uit 6 diensten: 5 operationele diensten en de algemeen ondersteunende diensten. Het directieteam van het Riziv is nu dus vervolledigd met 2 aanstellingen.

Vernieuwing en continuïteit

Patricia Heidbreder en François Perl zetten hun functie verder, respectievelijk als directeur-generaal van de Dienst voor Administratieve Controle en van de Dienst voor Uitkeringen. Net als Mia Honinckx, die directeur is van het Fonds voor de medische ongevallen.

De directeurs-generaal vormen samen het directieteam van het Riziv. Dat doen ze onder leiding van Benoit Collin, adjunct administrateur-generaal en Jo De Cock, administrateur-generaal, wiens mandaat verlengd is tot eind juni 2021. De Cock kan daarmee nog mee de verhuizing begeleiden die in het voorjaar gepland staat en waarbij Riziv en Volksgezondheid fysiek worden samengebracht.

> Lees ook: Brieuc Van Damme loopt zich warm als opvolger Ri De Ridder

> Lees ook: Topfuncties Riziv-administratie officieel ingevuld

 

 


 

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.