Pierre Van Damme stelt vaccinprognose De Block bij

Epidemioloog Pierre Van Damme verwacht ten vroegste pas een coronavaccin tegen de zomer van 2021, maar hij wijst er ook op dat die timing heel moeilijk te voorspellen is. Daarmee wijkt hij wel af van minister De Block die het vaccin al tegen maart 2021 voorspelt.

Volgens Pierre Van Damme in Het Laatste Nieuws is een vaccin tegen corona nog niet voor meteen. “Ik zou eerder mikken op half 2021.” Vooral het regelgevend werk rond het vaccin en de kwaliteitscontroles zullen tijd kosten. “Tijdens de productie moeten heel wat controles gebeuren. Dat is iets wat zeer moeilijk voorspelbaar is.”

Gisteren zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) dat er in maart al een vaccin beschikbaar zou zijn. Maar volgens Van Damme is dat geen realistische timing. Hij raadt ook aan om voorzichtig te zijn met zulke voorspellingen. “We moeten eerst en vooral de dossiers bekijken na de derde testfase. Pas daarna kunnen we spreken van een termijn van beschikbaarheid.”

Wanneer er effectief een vaccin beschikbaar is, zullen risicopersonen en gezondheidswerkers voorrang krijgen.

> Lees ook: "België zal in maart kunnen beginnen vaccineren" (De Block)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.