Nog te weinig vaccinaties tegen de griep in Brussel

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) start een bewustmakingscampagne om de risicopopulatie te overtuigen zich te laten vaccineren tegen de griep. In Brussel daalden de griepvaccinatiecijfers de voorbije twee jaar. Met het nog altijd aanwezige coronavirus en de verwachting van een verhoogde verspreiding van het griepvirus, zal de druk op het gezondheidssysteem waarschijnlijk toenemen, waarschuwt de GGC.

Voor deze campagne slaat de GGC de handen in elkaar met pharmacy.brussels, de federatie van Brusselse apotheken.

De boodschap is duidelijk: het is heel eenvoudig om je te laten vaccineren tegen griep. Het vaccin is zonder voorschrift verkrijgbaar in de apotheek. Ga met het vaccin naar je huisarts, of, als je gevaccineerd moet worden tegen Covid-19, naar het vaccinatiecentrum om je in beide armen te laten prikken; in de ene arm het Covid-19-vaccin en in de andere het griepvaccin.

Op 21 november waren in Brussel 91.577 griepvaccins afgeleverd in de apotheken, tegenover 128.229 voor heel 2021 en 135.933 voor 2020.

Mensen uit risicogroepen betalen alleen het remgeld van ongeveer 4 euro (2 euro voor mensen met de verhoogde tegemoetkoming). Mensen van 50 jaar en ouder, zwangere vrouwen, chronisch zieken, mensen met een hoog BMI (hoger dan 35) en gezondheidswerkers worden als risicogroepen beschouwd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.