Nieuw portaal ProGezondheid vervangt MyRiziv

Zorgverleners hebben vaak meerdere applicaties om te interageren met overheidsinstellingen. Daarom ontwikkelt het Riziv samen met de FOD VVVL een nieuw portaal: Progezondheid. Hiermee willen we de administratie voor de zorgverlener vereenvoudigen, waardoor ze meer tijd hebben voor kwaliteitszorg.
Op dit portaal kan de zorgverlener op korte termijn:

 • contactgegevens doorgeven
 • praktijkregister aanvullen/raadplegen
 • officiële documenten van de FOD VVVL of het Riziv downloaden

ProGezondheid neemt ook de bestaande functionaliteiten over van MyRiziv, het voorgaande portaal. De weblinken blijven dezelfde.

Een gefaseerde ontwikkeling voor succes
Alle zorgverleners krijgen toegang tot het portaal, maar nog niet alle toekomstige functionaliteiten zijn beschikbaar. De focus ligt op het actualiseren van de contactgegevens van alle zorgverleners.

In 2023 zullen alle functionaliteiten van het praktijkregister beschikbaar zijn in het portaal.
Uiteraard stopt na deze laatste fase de ontwikkeling niet. Het Riziv zal het portaal constant verbeteren en uitbreiden met extra functionaliteiten, zoals bv. een digitaal portfolio.

Volgende personen kunnen inloggen in ProGezondheid:

 • Individuele zorgverleners (met of zonder een Riziv-nummer)
 • Personen die van een zorgverlener een mandaat hebben gekregen om de administratieve gegevens van een zorgverlener te beheren.

Volgende zorgorganisaties kunnen inloggen:

 • Ziekenhuizen
 • Huisartsenkringen

Welke functionaliteiten biedt ProGezondheid?
Bent u een individuele zorgverlener?

U kan in alle gevallen uw contactgegevens doorgeven en de gegevens voor uw visum en eventuele erkenningen raadplegen
Als u een Riziv-nummer heeft, kan u - afhankelijk van uw beroep - ook andere gegevens (zoals werkadressen, conventiegegevens en financiële gegevens) beheren, documenten van het Riziv downloaden en heeft u toegang tot specifieke services (zoals een service voor het indienen van premieaanvragen, het beheren van uw sociaal statuut en uw accrediteringsdossier)


Bent u mandaatnemer van een individuele zorgverlener? Wat u te zien krijgt, hangt af van het type mandaat dat u gekregen heeft.

Bent u vertegenwoordiger van een ziekenhuis of een huisartsenkring?

Dan heeft u via ProGezondheid toegang tot bepaalde modules zoals BHOD voor het beheer van de beschikbaarheids- en permanentiehonoraria of LibrHos.

Ons portaal ProGezondheid is continue in ontwikkeling. We zullen het constant verbeteren en uitbreiden met extra functionaliteiten. Bv. voor individuele zorgverleners voorzien we in de loop van 2023 de mogelijkheid om specifieke praktijkgegevens online uit te wisselen (in het kader van het praktijkregister) en op termijn ook een digitaal portfolio.

Hoe kunt u inloggen in Progezondheid?

 • Start Progezondheid
 • Meld u aan.
  U hebt altijd uw elektronische identiteitskaart (eID), ‘Itsme’ of ‘digitale sleutel’ (TOTP) nodig. Zo hebt u de garantie dat uw gegevens maximaal beschermd zijn.
  Sinds 26 april 2021 vervangen de nieuwe eID-kaarten geleidelijk de elektronische identiteitskaarten die het einde van hun geldigheidsduur bereikt hebben of als verloren, gestolen of vernietigd zijn opgegeven. Dit verandert de manier waarop eID-kaarten worden gelezen omdat de contact chip op de achterkant van de nieuwe kaart staat. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe eID-kaart of om de meest recente versie van de eID-software te installeren.
 • Let op! Mogelijk hebt u van ons bepaalde gebruikersnamen en wachtwoorden gekregen voor specifieke beveiligde webtoepassingen op onze website (bv. beschikbaarheidshonoraria). Die mag u enkel gebruiken als u inlogt in de webtoepassingen in kwestie, en dus niet als u inlogt in ProGezondheid.


Klik door naar de verschillende modules en voer uw gegevens in.

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.