Nieuw Brussels testdorp opent donderdag aan de Heizel

Op een parking van Brussels Expo aan de Heizel opent donderdag een nieuw drive-intestcentrum voor de hoofdstad. Het "testdorp Noord" wordt ingericht langs de Romeinsesteenweg en kan meteen 600 tot 700 tests per dag verwerken. Maandag werd de capaciteit in het "testdorp Albert" in Vorst verhoogd naar 1.000 tests per dag.

Brussels burgemeester Philippe Close kondigde maandagavond op de Brusselse gemeenteraad aan dat het nieuwe testdorp donderdag 22 oktober in werking wordt gesteld en dat wordt bevestigd door de Brusselse gezondheidsinspectie. Het gaat om een drive-in waar tot zes rijen voertuigen tegelijkertijd verwerkt kunnen worden. Voor dit dorp is het UMC Sint-Pieter aangewezen als referentieziekenhuis.

In de afgelopen twee weken konden er in het Brussels gewest ongeveer 5.000 tests per dag afgenomen worden, maar die capaciteit volstaat niet om de vele besmettingen en vermoedelijke gevallen op te vangen tijdens de tweede golf. De 600 tot 700 dagelijkse tests van het testdorp aan Brussels Expo zullen de stijgende vraag helpen verwerken en maandag werd ook bekend dat het testdorp Albert in de Jupiterlaan in Vorst haar capaciteit verhoogt van 750 naar 1.000 tests per dag.

In theorie kunnen alle Brusselse testdorpen hun capaciteit nog verhogen. Daarnaast wil de Brusselse gezondheidsinspectie de komende weken nog drie antennes voor COVID-19-tests openen in de gemeenten Molenbeek, Schaarbeek en Anderlecht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.