Coroona: minder dan 70 opnames per dag gemiddeld

Het aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land is tussen 30 mei en 5 juni verder gedaald, tot gemiddeld 1.315 besmettingen per dag. Dat blijkt uit het online dashboard van  Sciensano. Dat zijn er een kwart minder dan in de week daarvoor.

Er liggen momenteel wel nog 319 covidpatiënten op intensieve zorg. Het gaat om een daling met een vijfde ten opzichte van een week geleden. In de ziekenhuizen liggen in totaal 888 covidpatiënten, bijna een kwart minder dan een week eerder. De voorbije zeven dagen waren er iedere dag gemiddeld 67,1 ziekenhuisopnames (-21 procent).

Er overlijden dagelijks gemiddeld nog 13,9 COVID-patiënten. Deze indicator is de enige die nog in het rood staat: er wordt een stijging opgetekend van 4,3 procent. In totaal zijn er in ons land nu officieel 25.051 covidpatiënten overleden sinds het begin van de pandemie.

Tot slot hebben 5,2 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Bijna 2,6 miljoen zijn volledig gevaccineerd. Dat is ongeveer een vijfde van de totale bevolking. 

Van de ruim 44.600 tests die de afgelopen week gebeurden was 3,5 procent positief.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.