Aantal dagelijkse besmettingen duikt onder de duizend

Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent, blijkt zondagochtend uit epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee duikt het aantal dagelijkse besmettingen opnieuw onder de duizend. In totaal raakten in ons land al 1.075.765 mensen besmet met het virus.

De besmettingen blijven dalen in alle provincies en gewesten. De grootste daling is waarneembaar in de provincie Namen, waar de besmettingen met 55 procent dalen. Ook in de Duitstalige Gemeenschap (-52 procent), Luxemburg (-50 procent), Henegouwen (-46 procent) en West-Vlaanderen (-45 procent) is de daling erg groot. 

Van de 41.838 dagelijkse testen die de afgelopen week afgenomen werden, was 2,9 procent positief, een daling met 1,2 procent. Het grootste aantal positieve testen vinden we nog steeds bij de tieners (5,3 procent), ook bij kinderen van 0 tot 9 jaar geeft 4 procent van de testen nog een positief resultaat. 

Verder daalt ook het reproductiegetal, dat nu op 0,77 ligt. Een r-waarde onder de 1 betekent dat de epidemie aan kracht inboet.

Dagelijks worden er nog 52,3 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een daling van 30 procent in vergelijking met de week voordien. In totaal liggen nu nog 721 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling van 26 procent op weekbasis. Nog 285 patiënten hebben intensieve zorg nodig, ook dat is 15 procent minder dan een week geleden. In totaal wordt nog 14 procent van de erkende bedden op intensieve zorgen ingenomen door COVID-patiënten.  

Er overleden dagelijks gemiddeld 9,7 mensen aan corona, een daling met 26 procent. In totaal stierven in ons land al 25.081 mensen aan de gevolgen van een COVID-besmetting. 

Tot slot hebben meer dan 5,5 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Ruim 2,9 miljoen mensen, of 32,2 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.