Ministers van Volksgezondheid steken de koppen bij elkaar over testcapaciteit en vaccin

De ministers van Volksgezondheid van de federale en deelstaatregeringen hebben vandaag overlegd over de opmars van het coronavirus in ons land. Het ging onder meer over de ontwikkeling van een tool om de capaciteit in de labo's dagelijks nauw op te volgen, vernam Belga uit goeie bron.

Nu het aantal coronabesmettingen opnieuw fors in de lift zit moeten de verschillende laboratoria in ons land moeten al maar meer coronatesten analyseren. Om overbevraging te vermijden denken de verschillende regeringen eraan om de dagelijkse capaciteit in de labo's van dichtbij te monitoren. Daarnaast willen ze mogelijk ook inzetten op andere soorten coronatesten, zoals minder ingrijpende en snellere speekseltesten.

Verder kwam een eventueel vaccin tegen corona aan bod. Via een aanbesteding van de Europese Commissie zijn 7,5 miljoen dosissen van het vaccin van farmareus AstraZenaca, dat nog volop in ontwikkeling is, gereserveerd voor België. Ons land zal ook onderzoeken of er vaccins van andere bedrijven besteld kunnen worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.