Meer verplaatsingen dan tijdens eerste golf, maar toch daling coronacijfers

In vergelijking met de eerste golf van het nieuwe coronavirus, verplaatst de Belg zich meer. Desondanks is er een duidelijke daling van de coronacijfers. Dat heeft interfederaal woordvoerder Steven Gucht gezegd op de coronabriefing van Sciensano en het Crisiscentrum.

Van Gucht gaf enkele cijfertjes mee over de Belg en zijn verplaatsingen en hoeveel tijd we spenderen op bepaalde plaatsen, afkomstig van Google Mobility. Daaruit blijkt dat we momenteel 17 procent meer van onze tijd thuis verblijven. In de lockdownperiode van maart was dat nog 25 procent meer. De lockdownmaatregelen waren toen dan ook strenger dan de huidige.

De Belg verplaatst zich voorts 46 procent minder naar het werk, tegenover 62 procent minder dan in maart. Idem voor winkels en vrije tijd. Hier verplaatsen we ons 56 procent minder dan normaal, tegenover 87 procent minder dan in maart.

"Uit de Google Mobility-data blijkt dat de huidige lockdownmaatregelen minder ingrijpend zijn dan de eerste keer - toch als we kijken naar de algemene mobiliteit - maar dat we desondanks toch een duidelijke daling van de cijfers kunnen waarnemen", aldus Van Gucht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.