Testcapaciteit in Brussels Gewest neemt toe met 69 procent

De totale wekelijkse coronatestcapaciteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt vanaf vrijdagnamiddag verhoogd. Dat zegt Alain Maron, de Brusselse minister van Volksgezondheid. De capaciteit - berekend in aantal openingsuren - wordt verhoogd van 255 uur tot 430 uur, of een toename met bijna 69 procent. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de weekends, aldus de minister.

"De afgelopen dagen zijn de testcapaciteiten in het Brussels Gewest onder druk komen te staan, met name door het vertrek en de terugkeer van vakantiegangers. Daarom heeft de Brusselse minister van Volksgezondheid gevraagd om het aanbod aan te passen aan de behoeften. Het doel is te zorgen voor voldoende nabijheid voor iedereen die een test nodig heeft en ziekenhuizen en huisartsen te ontlasten van pa tiënten met een laag risico, in het bijzonder toeristen die naar het buitenland willen gaan", zo staat in een persbericht.

Asymptomatische mensen die zich voorbereiden op een vakantie kunnen zich laten testen op 17 locaties. Mensen met symptomen kunnen worden getest in 19 locaties. De volledige lijsten zullen op de website coronavirus.brussels worden gepubliceerd.

"Het respecteren van de quarantaine is van fundamenteel belang om de verspreiding van de epidemie onder controle te houden en in te dammen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het niet besmetten van anderen", besluit Maron.

Lees ook : Brusselse huisartsenkring vraagt dringend testcapaciteit voor patiënten zonder klachten

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.