Limburgse gouverneur trekt aan de noodrem wegens uitbraken

De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters trekt aan de noodrem. "Keer op keer houden mensen zich niet aan de regels en we zien de ene uitbraak na de andere", zegt hij. De gouverneur roept zijn provinciegenoten op zich niet te laten leiden door de landelijke cijfers, die laten uitschijnen dat de situatie stabiliseert. Sint-Trudo en AZ Vesalius lieten uitbraken noteren de jongste dagen.

In de periode van 8 tot en met 14 januari werden in het hele land dagelijks gemiddeld 121,7 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een daling met 7 procent ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Het aantal coronabesmettingen stijgt wel met 24 procent ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

In Limburg blijft ook het aantal ziekenhuisopnames echter stijgen. Het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden kampt met een uitbraak. In een week tijd raakten 13 patiënten op de afdeling neuro-cardio en 30 personeelsleden besmet.

Diepenbeek

Lantmeeters roept zijn provinciegenoten op zich niet te laten misleiden door de landelijke cijfers. Hij ziet in zijn provincie de ene uitbraak na de andere en die hebben volgens de gouverneur keer op keer te maken met feestjes en samenkomsten. Hij verwijst onder meer naar Diepenbeek. "Vijftig studenten hebben zich daar compleet niet aan de maatregelen gehouden", zegt hij.

De gouverneur roept iedereen op zich strikter aan de regels te houden, maar ziet ook heil in een betere handhaving. Van bijkomende maatregelen is hij geen voorstander. "Het heeft geen zin om de grenzen te sluiten als het virus al binnen is", besluit hij.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.