Opnieuw meer dan 600 besmettingen per dag

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Het aantal besmettingen komt daarmee ook opnieuw boven de 600 gemiddeld per dag. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal coronabesmettingen een stijging. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 92.478 gevallen.

De voorbije dagen zit er duidelijk een versnelling in de toename van het aantal gevallen. De nieuwe stijging met 38 procent bevestigt die trend.

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen naar 23,7. In totaal zijn in ons land 19.273 opgenomen wegens COVID-19.

Het aantal doden lijkt ook niet langer te dalen blijft nu hangen rond 2,6 per dag. Het totale aantal dodelijke slachtffers staat nu op 9.923.

In ons land zijn er momenteel 66,9 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners (+16 pct).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.